La festa de l’Escudella, una tradició que es remunta a finals del segle XVIII, s’ha tornat a celebrar avui 4 de març, dimarts de Carnestoltes. Bon ambient a la plaça durant tot el matí. Gràcies als Amics de l’Escudella i a tots els col·laboradors!
Actualment, són els Amics de l’Escudella qui s’encarreguen d’organitzar-la.
Les activitats han començat ben d’hora a la plaça Josep Umbert Ventura. Al llarg del matí l'alumnat dels centres educatius han visitat la plaça, on s’ha cuinat l’escudella i se’ls ha convidat a esmorzar. Tothom qui ho ha volgut ha pogut gaudir de torrada amb arengades.
L’escudella s’ha cuinat fins a dos quarts de dues del migdia i, posteriorment, s’ha repartit. A banda de l’escudella tradicional, també s’ha preparat una olla d’escudella vegetariana. A la plaça s’han instal·lat taules perquè la gent pogués degustar el brou al mateix lloc on s’ha cuinat. Només calia portar un plat soper i una cullera per participar-hi. S'han repartit més de 2.000 litres d’escudella elaborada amb una gran varietat d’ingredients cuinats en 10 grans calderes: 90 kg mandonguilles, 30 kg d'arròs, 50 kg de fideus, 80 quilos de patates, 35 quilos de pastanagues, 35 cols, 14 manats de porros, 50 kg de carbassa, 28 kg d'ossos de vedella, 18 kg d'ossos de pernil, 18 kg d'ossos d'espinada, 30 kg de costella de porc, 35 kg de gallina, 45 kg de pollastre, 35 kg de botifarra negra, 24 kg de mongetes... i més ingredients.
La festa de l’Escudella de Carnestoltes és una de les tradicions més arrelades i consolidades de Sant Feliu. Cada any aplega centenars de persones del municipi i dels pobles veïns.
Un esdeveniment possible gràcies als Amics de l’Escudella i a tots els col·laboradors!