Un 50,8% dels 6.480 habitants de Sant Feliu de Codines voten en unes eleccions marcades per la covid, la pluja i les cues d'espera.
Victòria, de nou, de Junts per Catalunya a Sant Feliu de Codines, malgrat perdre 3,1 punts respecte a les últimes eleccions al Parlament. Borràs com a candidata a la presidència, ha obtingut el suport del 30,6% dels veïns i veïnes. Dels dos partits de govern, JUNTS s'ha imposat a ERC, que ha quedat segona amb 3 punts menys. Els republicans han aconseguit el 27,6% dels vots. El PSC és tercera força al municipi, amb el 13,9% dels vots.
A Sant Feliu de Codines, amb un cens total de 6.480 habitants, els partits a favor de la independència tornen a superar el 50% dels vots, com fa quatre anys. Aquesta vegada, ERC, JUNTS i CUP-G sumen el suport de quasi el 70% dels veïns i veïnes. Pel que fa a la participació, un 50,8% dels codinencs i codinenques amb dret a vot han anat a les urnes en plena tercera onada de la COVID-19. Això són 29,3 punts menys respecte a les eleccions del 2017, que va ser històrica. El que sí que puja és el vot en blanc. Un 0,7% dels veïns i veïnes han deixat el sobre buit.
El PSC ha estat el partit més votat en les eleccions al Parlament, en una jornada en què l'independentisme ha superat, per primera vegada, el 50% dels vots en uns comicis.
Aquest 14 de febrer, la participació ha estat la més baixa de la història dels comicis al Parlament, caient 25 punts respecte als darrers comicis.
Amb pràcticament el 100% escrutat, socialistes i Esquerra empaten a 33 diputats, un més que Junts. La resta de partits se situen a molta distància. Vox irromp amb força al Parlament i es converteix en la quarta força més votada, amb 11 diputats. Per primera vegada, un partit d'extrema dreta formarà part de la cambra.