Combatre el malbaratament alimentari és una de les prioritats de l’Escola Bressol Municipal Mestre Jané de Sant Feliu de Codines i de l’entitat gestora, Cavall de Cartró. Per això, l’entitat està formant internament la direcció i el personal de cuina amb l’objectiu de reforçar sostenible i qualitativament el seu espai alimentari.
Pesar el menjar que es fa servir, valorar les quantitats que es desaprofiten i revisar les que es compren, adquirir productes de caducitats més llargues i plantejar alternatives als que tenen una vida més curta són algunes de les noves accions que s’han implementat per afavorir aquest canvi. Les formacions s’engloben en el Pla de Prevenció que el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, el qual persegueix reduir el malbaratament alimentari, en concordança amb l’objectiu de les Nacions Unides de cara al 2030.
Impulsar el canvi des de les escoles, clau en la reducció del malbaratament alimentari Conscients de la preocupació social i la repercussió ambiental que el malbaratament alimentari genera sobre el planeta, des de Cavall de Cartró consciencien sobre el procés que comporta la despesa i generació d’aliments. Cada cop que es llença menjar a les escombraries, es malgasten tots els recursos que s’han necessitat perquè aquest arribi a la taula, des de l’inici, fins al final de la producció, tot passant pel cultiu, la recol·lecció, la transformació i l’empacament. En aquest sentit, l’entitat defensa que impulsar el canvi des de les escoles bressol, fent partícip l’alumnat, ajudarà a què els i les joves del futur siguin més responsables i tinguin major consciència de les conseqüències socials i mediambientals de llençar aliments.