Les dades de reciclatge segueixen millorant, l’Ãndex de recollida selectiva ha pujat al 64%
Avui, 17 de maig, Dia mundial del reciclatge us expliquem com ha millorat la recollida Porta a Porta des de l’inici de la campanya. Els darrers 3 anys, el percentatge de recollida selectiva de la recollida Porta a Porta es situava per sota el 50%. Amb només dos mesos de campanya, aquest índex ha augmentat 15 punts, assolint un 64% el mes d’abril.
L’índex de recollida selectiva és el percentatge que relaciona el total de recollida selectiva respecte el total de residus generats.
El reciclatge segueix millorant durant el mes de maig i aquesta última setmana s’ha aconseguit que la fracció de rebuig representi menys del 30% dels quilograms recollits amb porta a porta. Hem passat d’un escenari en què es recollia més el diumenge que el total de la resta de la setmana, a una situació en la que de dilluns a dissabte es recull més del doble que el diumenge.
Més orgànica que rebuig, durant els mesos de març i abril
Durant els mesos de març i abril també s’ha aconseguit una fita important. Amb la recollida porta a porta s’ha recollit més quantitat d’orgànica que de resta, fet que no passava des de fa anys.
Això s’ha aconseguit gràcies a un increment de la fracció orgànica, que s’ha vist augmentada en un 20% respecte la mitjana de l’any passat. Sobretot, però, ho ha propiciat el descens de la fracció del rebuig recollida amb el porta a porta, que s’ha situat per sota les 50 tones mensuals, reduint-se un 30% respecte la mitjana de l’any passat.
Si es comparen les dades amb els anys anteriors:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Els comerços, els centres educatius i els equipaments municipals, més compromesos amb el reciclatge
Un dels objectius de la campanya era la millora de la recollida comercial i s’ha aconseguit. Els comerços s’han alineat amb la recollida domèstica i també disposen d’un servei extra de recollida d’orgànica si ho sol·liciten.
Per facilitar-ho, l’Ajuntament ha repartit un total de 55 contenidors a comerços, bars-restaurants, centres educatius i equipaments. La resposta està sent molt positiva i així es reflexa en els resultats. Des de l’Ajuntament, es vol reconèixer l’esforç i el compromís de tots aquests establiments amb el reciclatge.
També s’ha reforçat el compromís dels equipaments municipals amb el reciclatge, i s’estan instal·lant contenidors de recollida selectiva en equipaments que no en tenien com als pavellons o al camp municipal d’esports.
Aquest fet, també suposa un estalvi en els costos i logística del servei, ja que ha permès prescindir del camió extra que havia de passar els matins. D’aquesta forma, es poden destinar aquests recursos humans i materials a treballar a la nit.
També ha reduït el nombre de viatges setmanals que es fan a planta, amb l’estalvi en combustibles i manteniment que això suposa.
S’intensifica el seguiment de les infraccions, que s’han reduït
Es segueixen registrant totes les infraccions i avisant a tots els habitatges que no treuen la fracció que toca. Les infraccions s’han reduït molt notablement i actualment estan molt localitzades en alguns punts conflictius, en algunes comunitats de veïns i en zones aïllades.
Durant el mes de maig, s’intensificarà aquest seguiment per identificar les bosses abocades en aquests punts i en papereres de la via pública. També es programaran reunions amb propietaris i llogaters d’aquestes comunitats on no s’està fent de forma correcta.
Per tal d’ajudar-nos a identificar les males conductes i abocaments de bosses a la via pública, animem a fer servir l’aplicació mòbil: APP incidències, la qual permet avisar de forma anònima.
La recollida d’informació i la col·laboració ciutadana és clau per tal de poder identificar-les i erradicar aquests incompliments de l’ordenança i conductes incíviques.