La Festa de l'Escudella de Sant Feliu de Codines, un èxit malgrat la pluja

Dijous, 18 de febrer de 2010

La pluja no va fer deslluir dimarts de Carnestoltes, 16 de febrer, la festa de l'Escudella, que es va organitzar a Sant Feliu. Unes 40 persones del Centre Cultural Gastronòmic Sense Estovalles han fet possible la Menjada popular d'escudella. Van fer un total de 10 calderes d’escudella amb 2.294 litres d’aigua, es van torrar uns 140 quilos de pa i es van menjar per esmorzar 15 caixes de sardines de la costa, 70 rajoles de xocolata i 36 quilos de salsitxes. Malgrat la pluja, la festa va portar-se a terme amb normalitat excepte la menjada d'escudella a la plaça que no es va poder fer.

Els ingredients que han fet possible l’Escudella de Carnestoltes d’enguany han estat: 90 quilos de mandonguilles, 30 quilos d’arròs, 50 quilos de fideus, 28 quilos d’ossos de vedella, 12 quilos d’ossos de pernil, 18 quilos d’ossos d’espina, 30 quilos de costella de porc, 27 quilos de careta de porc, 35 quilos de gallina, 45 quilos de pollastre, 18 quilos de costella de vedella, 15 quilos de peus de porc, 100 quilos de patates, 35 quilos de pastanagues, 22 unitats d’àpits, 35 cols, 14 manats de porros, 60 quilos de carbassa, 35 quilos de botifarra negre i 30 de botifarra del perol, 3 quilos de segí, 24 quilos de cigrons i 24 de mongetes. Durant tot el matí, des de les 7 del matí que es va encendre el foc, van passar per la plaça Josep Umbert Ventura desenes de persones i els alumnes dels centres escolars de Sant Feliu, que van visitar l’emplaçament on es cou l’escudella i han pogut esmorzar. Passada la una del migdia, el mossèn va beneïr el brou i després es van començar a omplir les olles dels assistents per poder-se menjar l’escudella a casa. Es va fer un recordatori en memòria de Marta Serrats, molt arrelada a aquesta festa junt amb la seva família.
Darrera actualització: 26.03.2021 | 11:50