El president del Consell Comarcal del Vallès Oriental visita la Festa de l’Escudella de Sant Feliu de Codines

Dimarts, 24 de febrer de 2009

Acompanyat de l’alcalde de Sant Feliu, Pere Pladevall i de diversos regidors del consistori, el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Antoni Rísquez, ha assistit a la festa de l'escudella, i tot seguit ha dinat a la plaça amb els regidors, membres de l’organització i altres vilatans. Ha visitat l’ajuntament i ha signat al llibre de visites d’honor del municipi.

S'ha parlat de la situació econòmica actual, les possibilitats que té la comarca per superar la crisi sense sortir-ne gaire tocada i de les opcions de futur que pot tenir Sant Feliu de Codines davant els nous reptes del futur, amb la nova economia que vindrà, més centrada en el valor afegit dels productes, les innovacions tecnològiques i les noves energies netes. S’ha parlat de la variant i del polígon industrial que si vol construir a recer de la nova infraestructura i Rísquez s’ha mostrat plenament d’acord. Unes 40 persones han fet possible la Menjada popular d’escudella el dimarts de Carnestoltes, una festa molt arrelada a Sant Feliu organitzada l’agrupació culinària Centre Cultural Gastronòmic Sense Estovalles, amb la col·laboració de l’Ajuntament i desenes de col·laboradors més. S’ha fet un recordatori en memòria dels Srs. Cobos i Pacheco, membres de l’entitat morts aquest any. S’han fet un total de 10 calderes d’escudella amb 2.294 litres d’aigua, s’han torrat 140 quilos de pa i s’han menjat per esmorzar 15 caixes de sardines de la costa, 70 rajoles de xocolata i 36 quilos de salsitxes. Els ingredients que han fet possible l’Escudella de Carnestoltes d’enguany han estat: 90 quilos de mandonguilles, 30 quilos d’arròs, 50 quilos de fideus, 28 quilos d’ossos de vedella, 12 quilos d’ossos de pernil, 18 quilos d’ossos d’espina, 30 quilos de costella de porc, 27 quilos de careta de porc, 35 quilos de gallina, 45 quilos de pollastre, 18 quilos de costella de vedella, 15 quilos de peus de porc, 100 quilos de patates, 35 quilos de pastanagues, 22 unitats d’àpits, 35 cols, 14 manats de porros, 60 quilos de carbassa, 35 quilos de botifarra negre i 30 de botifarra del perol, 3 quilos de segí, 24 quilos de cigrons i 24 de mongetes. Durant tot el matí, des de les 7 del matí que s’ha encès el foc, han passat per la plaça Josep Umbert Ventura centenars de persones i els alumnes dels centres escolars de Sant Feliu, que han visitat l’emplaçament on es cou l’escudella i han pogut esmorzar. Passada la una del migdia, el mossèn Jordi Rosich ha beneït el brou i després s’han començat a omplir les olles dels assistents per poder-se menjar l’escudella a casa. A la plaça s’han instal·lat una trentena de taules i desenes de persones s’han quedat a menjar-se el brou al mateix lloc on es cou.
Darrera actualització: 26.03.2021 | 11:46