Donem una 2a vida a la roba, utilitza els contenidors de recollida!

Divendres, 19 de juliol de 2024

Sant Feliu de Codines participa en el projecte d’inserció laboral Roba Amiga, a través del conveni que s'ha renovat amb la Fundació Privada Formació i Treball pel desenvolupament del projecte de recollida, selecció i valorització de roba usada i la regulació dels contenidors. La recollida de residu tèxtil ha augmentat un 65% aquest 1r semestre.

La finalitat del servei és donar una 2a vida a la roba domèstica que no es faci servir. Es prioritza la reutilització, és tractada i triada per a la seva venda, en els casos que sigui possible, a la xarxa de botigues Moda re-. La resta és reciclada. 
Així es contribueix a acomplir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

La Fundació Privada Formació i Treball és membre de la Cooperativa Roba Amiga i té com a objectiu la inserció laboral a través de la gestió dels residus tèxtils. Fent el procés de gestió de la roba de segona mà es redueixen aquests residus a través d'un model que promou la inserció de persones en situació o amb risc d'exclusió social.

Des de la Fundació ofereixen formació i treball, amb programes de suport a la recerca de feina, adaptats a les seves necessitats.

📍 Els punts de recollida de residus tèxtils a Sant Feliu de Codines són:

  1. Pl. de l'1 d'Octubre (davant del CAP i el Centre Cívic)
  2. C/ Anselm Clavé (Pl. de la Font dels Àlbers)
  3. Sot del Pedró (parc de cal·listènia)
  4. Av. de les Escoles - C/ Consell de Cent (aparcament del camp de futbol)
  5. C/ Dr. Fleming - C/ Pau Casals
  6. Deixalleria municipal (Polígon Pla de la Costa)

♻️ La recollida de residus tèxtils ha augmentat considerablement l'últim any, un 65%, segons les dades registrades entre els mesos de gener a juny de 2023 i 2024:

Gener-juny 2023: 6.618 kg
Gener-juny 2024: 10.974 kg

L'any 2023 es van recollir un total de 13.942 kg, que representa un rati de 2,1 kg/habitant·any. Si mantenim el bon ritme d'aquest 2n trimestre, es podria assolir un total de més de 25.000 kg anuals i augmentar el rati fins als 4,0 kg/habitant·any. Segons Roba Amiga, un objectiu ambiciós és assolir un rati de 5 kg/hab·any, que a més a més compliria amb els objectius de l'Agència de Residus de Catalunya.

Dipositant els residus tèxtils en un contenidor taronja de Roba Amiga es contribueix a disminuir el volum de residus que van a parar als abocadors.

Què puc portar en els contenidors?
✅Qualsevol producte tèxtil: roba de vestir, roba de la llar (llençols, tovalloles...), sabates, bolsos, cinturons... 
Les peces de roba poden estar tant en bon estat, com desgastades o trencades. Les sabates aparellades, lligant-les pels cordons o bé amb cinta i dins d'una bossa. 
❌ No es pot aportar roba o calçat que estiguin mullats, humits o bruts amb amb substàncies com pintura, greixos, productes de neteja, etc.

Com ho he de fer?
✅ La roba ha d'estar neta, plegada i s'ha de dipositar en una bossa tancada dins dels contenidors. Utilitzar bosses com a màxim de 30 litres ja que les més grans o industrials no passen per la boca del contenidor.
❌ No es pot deixar la bossa a terra.

Què puc fer quan el contenidor és ple?
Pots anar a un altre contenidor, trucar als telèfons 900 73 01 29 i 93 303 41 00 de Formació i Treball Roba Amiga o avisar a través de l'APP https://www.santfeliuunpobleviu.cat

Roba Amiga ha informat que en els propers mesos s'equiparien els contenidors amb sensors intel·ligents que aportaran dades en temps real per evitar que rebossin quan estiguin plens.

Darrera actualització: 19.07.2024 | 11:41