Declaració del Dia del Municipi

Dissabte, 20 d’abril de 2013

El dia 19 d'abril es va celebrar el Dia del Municipi. Les entitats municipalistes de Catalunya, Federació de Municipis de Catalunya i Associació Catalana de Municipis i Comarques van elaborar una declaració conjunta per reivindicar el paper del municipalisme.

DECLARACIÓ DEL DIA DEL MUNICIPI

Aquest 19 d’abril de 2013 s‘emmarca dins d’un context de forta i continuada crisi econòmica, social i de valors.

Per això, en el Dia del Municipi, els ajuntaments reiterem la nostra tasca com a principals catalitzadors de la situació difícil en què es troben els nostres ciutadans i ciutadanes. Per això entenem que el nostre paper vertebrador és més indispensable i necessari que mai, amb l’objectiu de mantenir la cohesió social als nostres pobles i ciutats. Les alcaldesses i alcaldes i els electes locals de Catalunya, no estem tenint una actitud impassible davant d’aquesta realitat.

Els ajuntaments hem tingut sempre com a prioritat el benestar dels nostres veïns i veïnes. Treballem dia rere dia, fa més de trenta anys, per continuar mantenint els valors democràtics, la convivència, la solidaritat i el progrés dels nostres pobles.

Davant dels nombrosos canvis legislatius que es pretenen dur a terme i que afecten les administracions locals, els ajuntaments refermem el nostre paper cabdal com a administració més propera al ciutadà i reclamem les competències necessàries, però especialment els recursos suficients per atendre les necessitats de la nostra ciutadania sense diferenciacions, evitant així la creació de ciutadans de primera i ciutadans de segona. Les veïnes i veïns que es troben en una situació més vulnerable han de poder sentir més a prop que mai el suport dels seus ajuntaments.

Des dels ajuntaments hem de reconèixer i dignificar la tasca dels milers d’electes locals del nostre país que han treballat i estan treballant d’una manera altruista, amb migradesa de recursos, prioritzant l’interès general per sobre de qualsevol altre.

Ara més que mai, el municipalisme s’ha d’associar al què representa: garantia de cohesió social, equitat en la prestació dels serveis, participació en l’esfera pública i, especialment, millora de la qualitat de vida dels nostres ciutadans.

Darrera actualització: 26.03.2021 | 12:06