Avui, 16 de maig és el Dia Internacional de la Celiaquia

Dilluns, 16 de maig de 2022

El 16 de maig se celebra el Dia Internacional del Celíac, amb la finalitat de divulgar informació sobre aquesta condició que afecta aproximadament l'1% de la població mundial, la prevalença de la qual s'ha multiplicat en els últims vint-i-cinc anys.

Tanmateix, aquesta data pretén sensibilitzar i conscienciar a la població sobre la celiaquia i els seus símptomes, fent èmfasis en la importància de la detecció precoç i tractament oportú d'aquesta malaltia.

Què és la Celiaquia?
La Celiaquia és una condició hereditària caracteritzada per una intolerància permanent a les prolaminas del gluten, una fracció proteica continguda en els següents cereals: blat, civada, ordi i sègol (TACC).
Consisteix en la inflamació crònica de la mucosa de l'intestí prim en persones amb predisposició genètica a la malaltia. Això disminueix la capacitat d'absorció de nutrients de l'organisme.
Aquesta malaltia pot aparèixer des del moment en què s'incorpora per primera vegada aliments que contenen glútens a l'alimentació fins a l'adultesa avançada, condicionant la qualitat de vida de les persones afectades i el seu grup familiar.

Darrera actualització: 16.05.2022 | 10:30