La plaça Josep Umbert Ventura serà l'escenari dissabte 23 de juny de la revetlla popular de Sant Joan. A les 20.30h es farà la rebuda de la flama del Canigó a la Font dels Àlbers, de la mà d'Òmnium Cultural.
Es farà una marxa de torxes fins a la plaça Josep Umbert Ventura on hi haurà un peveter, que serà on es reservarà la flama fins a l’encesa de la foguera. Es llegirà un manifest. Hi col·laboren el Grup del Correfoc, el Centre Excursionista, l’Agrupació Sardanista i l'Ajuntament.
A la plaça Josep Umbert Ventura, a partir de les 20.30h, "sopar de duro... de dur-ho tot". Cadascú haurà de portar tant el beure com el menjar. Hi hauran 2 barbacoes per fer carn i torrades. Amb discjòquei fins a la 1 de la nit amb música remember. S'habilitarà un espai perquè els més joves puguin tirar petards amb seguretat. A partir de la 1.30h de la matinada, festa al parc de can Xifreda. Organitza l'Ajuntament amb la col·laboració de l'entitat CMK.
Abans de manipular els petards
En encendre els petards
On encendre els petards amb seguretat
No manipuleu els petards
Els productes de pastisseria, especialment els farcits de crema o nata, són un medi òptim per a la supervivència i multiplicació de microorganismes patògens, si no es respecten les condicions d'higiene necessàries durant la seva elaboració i conservació. A més, cal tenir en compte que les elevades temperatures que es donen durant l'època estival en el nostre territori suposen un factor de risc associat al consum d'aquests productes.
Per prevenir possibles toxiinfeccions alimentàries i gaudir de les coques amb seguretat l’ACSA difon unes recomanacions bàsiques orientades a la població consumidora:
- Les coques farcides amb nata o crema cal conservar-les en fred fins al moment del seu consum.
- En els desplaçaments llargs o si no es pot assegurar la conservació en refrigeració, es recomana optar per coques no farcides.
Les persones al·lèrgiques o intolerants a la llet, l’ou o el gluten també poden elaborar les seves pròpies coques seguint la recepta de la Fundació Alícia.