Una visita guiada molt interessant, punt de partida de la 12a edició del Voluntariat per la llengua a Sant Feliu de Codines.
El passat diumenge, 11 de novembre, una vintena d’alumnes i voluntaris per la llengua de Sant Feliu de Codines van visitar l’Espai Natural de Sant Miquel del Fai, un lloc de culte des dels temps més antics.
La directora de l’Espai, Raquel Rodríguez, va donar la benvinguda als assistents tot desitjant-los una bona estada. Tot seguit, van iniciar el recorregut guiat per l’Espai, que va tenir la primera parada a l’església de Sant Miquel, del s. X, l’única església romànica del nostre país construïda íntegrament sota una balma que li fa de sostre i de parets, amb un presbiteri gòtic (s. XV).
Seguint el camí cap al salt d’aigua, els participants van aturar-se a observar els tipus de roques predominants, margues i travertins (roques sedimentàries que s’han format molt lentament per la precipitació de carbonat calci sobre troncs i plantes), i van baixar a la cova de Sant Miquel, per veure les formacions rocoses, els cortinatges de pedra, les petites protuberàncies arrodonides (pisòlits)... Després, van reprendre el recorregut amb parades al llac de les Monges i a la plaça del Repòs, on hi ha l’escultura de l’escriptor Josep Pla, fins arribar al gran salt d’aigua del Tenes, on van gaudir de l’espectacle de l’aigua i d’una panoràmica extraordinària.
L’última parada va ser a la Casa del Priorat, d’estil gòtic, on la directora va convidar el grup d’alumnes i voluntaris a entrar a la sala de la Xemeneia per oferir-los una degustació de licor del Fai amb assortiment de galetes, un lloc ben acollidor per presentar la dotzena edició del Voluntariat per la llengua a Sant Feliu.
Amb agraïments per l’acollida rebuda i amb la presentació de dues noves parelles lingüístiques, es va donar per acabada aquesta interessant visita.
“Voluntariat per la llengua” és un programa de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) que fomenta l’ús de la llengua catalana en les relacions personals tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat. El CPNL va iniciar el programa l'any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants. Des del 2003 fins al 2010 hi han participat més de 50.000 parelles. Amb relació a les entitats i establiments col•laboradors en el projecte, des del 2006 fins al 2010 hi han participat més de 2.500 entitats i més d'13.500 establiments.