El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya avança la prohibició per fer foc en zones forestals per l’alt risc d’incendi.Fins al 15 d’octubre, en els terrenys forestals i dins la franja dels 500 m que els envolta, tant si estan poblats d’espècies arbòries com sinó, no estan pe permeses activitats relacionades amb el foc.
a) Encendre foc per a qualsevol tipus d’activitat, sigui quina sigui la seva finalitat, com cremar rostolls, marges i restes d’aprofitament forestals, agrÃcoles o de jardineria, focs d’esbarjo o barbacoes, entre d’altres.
b) Llençar objectes encesos.
d) Llençar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc.
e) Utilitzar bufadors per soldar o similars que produeixin espurnes enceses, en les obres o reparacions.
En el cas que, per alguna raó sigui imprescindible fer foc, cal demanar una autorització a l’Ajuntament, autorització que serà confirmada o no pel Servei de Prevenció d’Incendis Forestals del Departament de Medi Ambient i Habitatge. La petició ha d’indicar el motiu pel qual s’ha de fer el foc i el lloc on s’ha de fer.
La persona que contravingui aquestes prohibicions o qualsevol altra de les establertes en la normativa vigent sobre incendis forestals, ha de saber que està posant en greu perill la seguretat d’ella mateixa i de tots plegats.
Qualsevol persona que descobreixi l’existència o el començament d’un incendi ha de donar avÃs de manera immediata, utilitzant el mitjà més rà pid i segur, al telèfon 112 d'emergències o a l’agent més proper que trobi (Policia Municipal, Mossos d'Esquadra, Agents Rurals, etc.).
En cas de greu incendi forestal, l’Ajuntament activarà el PAM (Pla d’Actuació Municipal, en cas d’incendi forestal greu) i ha de mobilitzar els mitjans materials existents a la seva jurisdicció: vehicles, remolcs, bótes, motoserres, excavadores, aixà com altres estris, mà quines i eines necessaris per a l’extinció dels sinistres.