La Festa de l'Escudella de Sant Feliu de Codines, un èxit de participació

Dimecres, 9 de març de 2011

Ni el fred ni la pluja fina que va caure a Sant Feliu no van fer deslluir dimarts de Carnestoltes la festa de l'Escudella, que es va organitzar a Sant Feliu de la mà de l'agrupació culinària Centre Cultural Gastronòmic Sense Estovalles i dels seus col·laboradors. Van fer 10 calderes d’escudella amb 2.294 litres d’aigua, es van torrar uns 140 quilos de pa i es van menjar per esmorzar 15 caixes de sardines de la costa, 70 rajoles de xocolata i 36 quilos de salsitxes.

Els ingredients que han fet possible l’Escudella de Carnestoltes d’enguany han estat: 90 quilos de mandonguilles, 30 quilos d’arròs, 50 quilos de fideus, 28 quilos d’ossos de vedella, 12 quilos d’ossos de pernil, 19 quilos d’ossos d’espina, 30 quilos de costella de porc, 27 quilos de careta de porc, 35 quilos de gallina, 45 quilos de pollastre, 18 quilos de costella de vedella, 15 quilos de peus de porc, 100 quilos de patates, 35 quilos de pastanagues, 22 unitats d’àpits, 35 cols, 14 manats de porros, 60 quilos de carbassa, 35 quilos de botifarra negre i 30 de botifarra del perol, 3 quilos de segí, 24 quilos de cigrons i 24 de mongetes. Durant tot el matí, des de les 7 del matí que es va encendre el foc, van passar per la plaça Josep Umbert Ventura desenes de persones i els alumnes dels centres escolars de Sant Feliu, que van visitar l’emplaçament on es cou l’escudella i van poder esmorzar. Passada la una del migdia, el mossèn va beneïr el brou i després es van començar a omplir les olles dels assistents per poder-se menjar l’escudella a casa o a la plaça.
Darrera actualització: 26.03.2021 | 11:56