Arribada de la Flama del Canigó i marxa de torxes. Consells per una revetlla segura

Del 23 de juny a les 20:30h al 4 de febrer de 2018

El dissabte 23 de juny, revetlla de Sant Joan, s'organitza l'arribada de la Flama del Canigó a la Font dels Àlbers, de la mà d'Òmnium Cultural del Vallès Oriental.

Sortida a les 20.30h de la Font dels Àlbers i arribada a la plaça Josep Umbert Ventura, amb encesa del peveter i la lectura d'un manifest.

 

Consells per als petards

Abans de manipular els petards

  • Assegureu-vos de comprar els productes pirotècnics homologats en un establiment autoritzat.
  • No us guardeu petards a les butxaques.
  • Cal llegir les instruccions de cada article.

 

En encendre els petards

  • No subjecteu els petards amb les mans.
  • No poseu els petards a prop de la cara ni del cos.
  • Utilitzeu mitjans segurs per encendre el material pirotècnic: metxes i similars.
  • Enceneu sempre la metxa per l’extrem, perquè us doni temps d’enretirar-vos.
  • Si un petard no s’encén bé, no el toqueu fins al cap de mitja hora i remulleu-lo.
  • No llanceu mai petards contra ningú.

 

On encendre els petards amb seguretat

  • No llanceu coets a menys de 500 metres de zones boscoses ni en aglomeracions de persones.
  • Als llocs on es facin revetlles cal recollir la roba estesa i els tendals, i tancar portes i finestres.
  • No encengueu cap petard dins les cases.
  • No llanceu ni manipuleu petards des de balconades ni finestres.
  • Vigileu que no hi hagi a la vora líquids inflamables. S’encenen fàcilment i els vapors poden explotar.

 

No manipuleu els petards

  • No talleu el tros final de les traques, poden explotar amb violència.
  • No fiqueu mai petards dins de totxanes ni ampolles, perquè en explotar fan metralla que pot fer molt de mal.

 

Recomanacions de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària per comprar i conservar les coques

Els productes de pastisseria, especialment els farcits de crema o nata, són un medi òptim per a la supervivència i multiplicació de microorganismes patògens, si no es respecten les condicions d'higiene necessàries durant la seva elaboració i conservació. A més, cal tenir en compte que les elevades temperatures que es donen durant l'època estival en el nostre territori suposen un factor de risc associat al consum d'aquests productes.

Per prevenir possibles toxiinfeccions alimentàries i gaudir de les coques amb seguretat l’ACSA difon unes recomanacions bàsiques orientades a la població consumidora:

- Les coques farcides amb nata o crema cal conservar-les en fred fins al moment del seu consum.

- En els desplaçaments llargs o si no es pot assegurar la conservació en refrigeració, es recomana optar per coques no farcides.

Les persones al·lèrgiques o intolerants a la llet, l’ou o el gluten també poden elaborar les seves pròpies coques seguint la recepta de la Fundació Alícia.

 

 

Organitza: Òmnium Vallès Oriental

Darrera actualització: 26.03.2021 | 20:32